dōTERRACÉG

A dōTERRA™ CÉLJA

A "dōTERRA" név latin eredetű, jelentése "a Föld ajándéka". 2008 tavaszán egy csapat egészségügyi és üzleti szakember, akik mély személyes tapasztalatokkal rendelkeztek az esszenciális olajok életminőséget javító előnyeivel kapcsolatban, azzal a közös elképzeléssel álltak elő, hogy új irányt szabnak a tesztelt minőségű esszenciális olajok számára a világban. Valami másra vágytak, ami minden embert vonz, kezdve azoktól, akik addig semmit sem tudtak az esszenciális olajokról, egészen azokig, akik igazi szakértőnek számítanak ezen a területen. Bár a dōTERRA látványos növekedésnek indult, ezek az emberek továbbra is igyekeznek megőrizni a kezdeményezés kisvállalkozási kultúráját, ahol mindenki számára van hely, és mindenki elmondhatja véleményét. 

Globális Központ

dōTERRA International LLC
389 South 1300 West, Pleasant Grove, UT 84062 

Termékközpont & SPA

dōTERRA International LLC
549 South 1300 West, Pleasant Grove, UT 846062

Függetlenül attól, hogy az esszenciális olajokat belsőleg vagy helyileg alkalmazzuk, esetleg az aromájukat élvezzük, az esszenciális olajok arra ösztönzik az egyéneket, hogy természetes módon, a legnagyobb bizalommal őrizzék meg saját és családjuk jóllétét. A dōTERRA különböző esszenciális olajokat és különféle speciális keverékeket kínál. Minden esszenciális olaj egyedülálló előnyökkel bír, míg az esszenciális olajkeverékek szinergikus hatást fejtenek ki, amely még inkább fokozza a potenciális előnyöket. Az esszenciális olajokon és a szabadalmaztatott esszenciális olajkeverékeken kívül számos hagyományos termékben is megtalálhatók az esszenciális olajok. Valószínűleg már Önnek is van tapasztalata az esszenciális olajokkal, a rágógumikban használt fodormentával, a hajápolási termékekben lévő teafával, vagy a fogkrémekben található borsmentával.

CPTG™ Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőségű esszenciális olajok 

Ha megérzi a fenyőfák frissítő, felemelő esszenciáját, a levendula nyugtató aromáját, vagy a citrusok élénkítő illatát, az esszenciális olajok valódi élményét, akkor az erős, természetes aromákat tapasztalja meg. A természetben az esszenciális olajok a gyökerekben, szárakban, levelekben, gyantában, virágokban és a növény rétegeiben találhatók meg.

Az esszenciális olajok segítik a növény alkalmazkodását az állandóan változó környezethez, védik a veszélyekkel szemben és jótékony tulajdonságokkal ruházzák fel őket. A növények aromatikus összetevői azonban akkor válnak igazán eredményes eszközzé a család jóllétének fenntartásában, amikor lepárlás után megmutatják valódi tisztaságukat, erejüket és hatékonyságukat. 

dōTERRA folyamatosan új és innovatív módszereket kutat fel az esszenciális olajok értékeinek olyan termékekbe történő beépítésére, amelyeket Ön és családja is használ. Amikor saját és családunk jólléte a tét, tudni szeretnénk, hogy amit adunk nekik, az biztonságos és hatásos. Az esszenciális olajok esetében ez a hagyományos és modern megközelítések ötvöződését jelenti. A dōTERRA gazdálkodók és termelők globális hálózatát használja az esszenciális olajok forrásaként. Ezek a termelők a több generációra visszanyúló ismeretek alkalmazásának köszönhetően pontosan tudják, mikor kell betakarítani a növényeket, és hogy a növény pontosan mely részeit kell begyűjteni annak érdekében, hogy maximális tisztaságú és hatékonyságú esszenciális olajat kapjunk.

MI AZ ESSZENCIÁLIS OLAJ?

Az esszenciális olaj a növény esszenciája. Először forrásban lévő vízben desztillálásra kerül a növény értékes, illattal telített része (legtöbbször a levelei és a virágai). Ez egy koncentrált ízt és illatot eredményez. A víz hőjének hatására a növényi sejtfalak összeomlanak és kiengedik magukból féltve őrzött kincsüket.

Az illóolajok kinyerési módjairól itt olvashatsz bővebben:

https://www.ballakriszta.com/l/illoolajok-kinyeresenek-modjai/

ELSŐ HASZNÁLAT

Ha először használ illóolajat helyileg, akkor bölcs dolog a lehető legkisebb adaggal kezdeni: egy-kettő cseppel. A legjobb, ha hígított olajjal kezdjük, hogy lássuk, hogyan fog reagálni bőrével. Minden ember minden illóolajat másképp érzékel, reagál. Ne feledje, hogy az illóolajok rendkívül erősek, ezért amikor a helyi alkalmazásról van szó, akkor a legjobb az alkalmazás több kis adag egész nap, mint egyetlen nagy adag. Jellemzően illóolajok alkalmazhatók szükség szerint négy-hat óránként. Minden embernek más az érzékenysége, a bőr állapota, preferenciák és egészségügyi problémák, ezért lehetséges hogy az illóolajok érzékenységi reakciót váltsanak ki. Akiknek érzékeny bőre van, nagyobb valószínűséggel alakulhat ki érzékenység és mindig óvatosnak kell lennie illóolajok használatakor helyileg. Fontos megjegyezni azt is, hogy a gyerekeknek van a legérzékenyebb bőre, ezért az illóolajoknak kell mindig hígítsa, mielőtt gyermekekre alkalmazza, és extra biztonsági intézkedéseket kell tenni az érzékenység elkerülése érdekében. A biztonságos helyi alkalmazás biztosításának legjobb módja az, hogy mindig kövesse az adott olajra vonatkozó utasításokat és irányelveket, és használja a hígítást a bőr védelme és segítése érdekében.

TIPP A KÜLSŐLEGES ALKALMAZÁS EGYIK LEGHATÉKONYABB MÓDSZERÉHEZ

A talpon található pórusok különösen jó nedvszívók, és gyorsan felszívódnak az illóolajok a véráramba. Nincsenek hajhagymák, amelyek lelassíthatnák az illóolaj alkalmazását vagy felszívódását. Ráadásul a talpának 5 bőrrétege van. A test más részein általában 7-10 bőrréteg található. Amikor illóolajokat visznek fel a talpra, a tanulmányok azt mutatják, hogy az illóolaj hatása kevesebb, mint 20 perc alatt kimutathatók az egész testben! Bőre zsíros, az illóolajok pedig "olajok", ezért könnyen összekeverhetők és egymásba oldódnak (lipidben oldódnak). Néhány másodpercen belül behatolnak a bőrbe és belépnek a véráramba.

​A talpad csodálatos része a testednek. Amikor illóolajokat juttatsz a talpon keresztül a aszervezetedbe, valójában nagy szívességet teszel magadnak. A reflexológusok évek óta javasolják az illóolajok használatát a talpon keresztül, mert segíthetnek neked: a jobb éjszakai alvásban, gyorsan fokozza az immunrendszert, nyugtatja az kavargó érzéseket és csökkenti a stresszt.

​A lábad egyenként körülbelül 72 000 idegvégződéssel rendelkezik, melyek négyzetcentiméterenként érzékenyebb idegvégződéseket tartalmaznak, mint a test bármely más része! A kelet-ázsiai orvoslás évszázadok óta gyakorolja a láb megfelelő idegeinek elérését gyógyító célokra a testben. Úgy vélik, hogy testének minden szerv és rendszere energia meridiánokon keresztül kapcsolódik össze, amelyek a lábadban, a kezedben, a füledben és az arcodban végződnek. Reflexológiaként is ismert. A mai tudomány segítségével ma már jobban megértjük a lábak idegvégződéseinek összetettségét és azok kapcsolatát a test többi részén. Az illóolajok felvitele a talpra lehetővé teszi, hogy az illóolajok előnyei eljussanak több olyan szervhez, rendszerhez és testrészhez, amelyek támogatásra szorulnak. Fizikailag, mentálisan és érzelmileg.

Reflexológiai diagram: A szöveg alatti képen látható reflexológiai diagramnak a segítségével láthatóvá teheti, hogy a talpad mely részei kapcsolódnak a szervekhez. Az illóolajok felvitele a talp adott területén masszírozásakor közvetlen választ adhat a szervezetünkben. A talpon lévő bőr a test legkevésbé érzékeny területe, ezért bármilyen erősségű olajokat szükség esetén biztonságosan és közvetlenül lehet hígítás nélkül alkalmazni. Masszázs után légy óvatos, az olajmaradványok továbbra is a kezeden maradnak, ezért moss utána kezet!

HASZNOS TERÜLETEK KÜLSŐLEG:

 • ​Nyak, pulzuspontok

 • Homlok és fejbőr
 • Mellkas és has
 • Karok, lábak, talpak
 • Bőrbetegség, égési sérülés esetén mindig higítsa hordozóolajjal, ha a sérült, kívánt területen alkalmazza. 10 ml-hez 2 csepp.
 • Adjunk hozzá néhány csepp olajat egy meleg fürdőhöz, ülőfürdőhöz
 • Készítsen meleg vagy hideg borogatást, törölközőt vagy törlőkendőt vízben áztatva, illóolajokat adva, majd a kívánt területre helyezze fel.
 • Adjon hozzá olajat egy testápolóhoz vagy hidratálóhoz, majd vigye fel a bőrre

​KERÜLENDŐ TERÜLETEK - TILOS ALKALMAZNI:

 • Néhány arcfelület, például a szem körüli bőr 
 • Szem és belső fül
 • Sérült, sérült vagy egyéb módon megsérült bőr
 • Nyílt sebek, nemi szervek nyálkahártyával borított felülete
 • TILOS NYÍLT SEBEN ALKALMAZNI!!! 

ÓRIÁS TUJA (Arbovitae),

KANADAI FEKETE LUC (Black Spruce),

KÉK VARÁDICS (Blue Tansy),

DUGLÁSZ FENYŐ (Douglas Fir),

RÓZSA (Rose),

NÁRDUS (Spikenard),

CITRONELLA (Citronella),

EUKALIPTUSZ (Eucapyptus),

VIETNÁMI EUKALIPTUSZ (Lemon Eucalyptus),

VÖRÖS CÉDRUS (Cypress),

CÉDRUSFA (Cederwood),

KÚSZÓ FAJDBOGYÓ (Wintergreen).

FORRÁSKÓD

dōTERRA™ nemcsak saját házon belüli kiterjedt tesztelést végez (messze az iparági szabványoktól eltérően), hanem tapasztalt harmadik feleket is igénybe vesz ugyanezen vizsgálatok elvégzésére. Az Ön webhelye lehetővé teszi az illóolajok alján lévő egyedi azonosító kód beírásával megtekinthesse ezeket a részletes vizsgálati jelentéseket:

https://sourcetoyou.com/en

dōTERRA CO-IMPACT SOURCING™

Felismerjük, hogy az esszenciális olajok milyen nagymértékben megáldják az életünket és azon felelősségünket is, hogy ezt az áldást továbbadjuk másoknak. A "Co-Impact Sourcing" nevű stratégia révén a dōTERRA az élet és a közösségek javítására törekszik szerte a világon. A dōTERRA által kínált esszenciális olajok közül sok származik a fejlődő országokból, ahol a termesztők és lepárlók gyakran harmadik félnek vannak kiszolgáltatva. A Co-Impact Sourcing™ segít a termelők és lepárlók közötti együttműködés kialakításában, ezzel kiküszöbölve a harmadik fél bevonásának szükségességét. Így a helyi közösségek időben és méltányos fizetést kapnak, amelyek nemcsak a termést és a betakarítást támogatják, hanem közvetlen módon a közösségre is azonnali hatást gyakorolnak. A dōTERRA ilyen egyesületekkel dolgozik együtt a hosszú távú partnerséghez szükséges erőforrások, eszközök és képzés biztosítása érdekében. A Co-Impact Sourcing™ üzleti oldalán kívül a dōTERRA a dōTERRA Gyógyító Kezek kezdeményezésen keresztül javítja az e közösségekben élő családok életminőségét. 

A dōTERRA Healing Hands™

dōTERRA alapítványa gyógyulást és reményt hoz a világra azáltal, hogy a globális közösségek számára biztosítja azokat az eszközöket, amelyekkel önellátóvá válhatnak. Erőt ad az embereknek, és megváltoztatja az életüket azokkal a projektekkel, amelyek segítik a mikrohitelezést; az egészségügyi ellátáshoz, az oktatáshoz, a közegészségügyhöz és a tiszta vízhez való hozzáférést; illetve a gyermekek szexuális célú kereskedelme elleni küzdelmet. Csatlakozzon hozzánk, és segítse törekvéseinket!* A dōTERRA fedezi az alapítvány minden általános és adminisztrációs költségét, ezzel biztosítva, hogy az összes adomány 100 százaléka közvetlenül a támogatásban részesülőkhöz jusson.

* A dōTERRA Healing Hands Foundation egy egyesült államokbeli alapítvány

Nemzetközi, regisztrált non-profit szervezetként a Gyógyító Kezek elkötelezett amellett, hogy jobbá tegye az emberek életét, és hogy millióknak adjon reményt a világ minden táján.

A Gyógyító Kezek számos projektben vesz részt, többek között:

• Mikrohitel-kölcsönök, amelyek megújuló forrásokat biztosítanak a fejlődő közösségek vállalkozóinak

• Tiszta vízű kutak és programok

• Iskolák és klinikák építése és felújítása

• Orvosi felszerelések és erőforrások a kórházak és klinikák számára

• Higiéniai és egészségügyi oktatás