BERGAMOTT MENTA

Bergamott Menta

Mentha citrata

Lágy és menta, citrusfélék csipetnyi illatával, a bergamott menta illóolaj gyönyörű aromájával a kényelem, a pihenés, az inspiráció, a nyugtatás és a felfrissülés hangulatát kelti. A Bergamot menta (Vízimenta néven is ismert) a gyermekek mentája, a borsmentával ellentétben már hat éves kor alatti gyermekeknél is alkalmazható. A Bergamot Mint illóolaj frissítő aromája támogatja az egészséges érzelmi egyensúlyt, megnyugtatja az elmét, és segíti a szellem megújulását. A lágy menta illata megadhatja azt a lendületet, amelyet éppen éreznie kell reggel vagy kora délután. A Bergamot menta illóolajat számos területen alkalmazzák, kiválóan kiegészíti a szépségápolási és fürdő készítményeket, és hasznos lehet menstruációs ciklus ideje alatt is, a "zavaros időkben".


A fő alkotóelemei a Linalool és a Linalyl-acetát, amelyek felépítő és nyugtató tulajdonságaikról ismertek. Biztonságosabb, mint a többi menta illóolaj, magas linalool tartalma miatt nyugtató, ami elviszi a mindennapi gondjait. Segíthet az eseti emésztési zavarokon, és támogathatja az egészséges immunrendszert. Frissítő, tiszta illatot ad otthonának.

Lágy és mentás egy csipetnyi citrusjeggyel, a bergamott menta illóolaj gyönyörű aromája a kényelem, a kikapcsolódás, az inspiráció, a megnyugtatás és a felfrissülés légkörét teremti meg.

A bergamott menta (Mentha citrata) illóolaj virágzó, évelő gyógynövényből származik, amely a Lamiaceae (menta) család része. Lila virágokkal és szív alakú levelekkel. A név ellenére a Bergamot Mint semmilyen módon nem kapcsolódik a bergamott gyümölcséhez. A levendulához hasonlóan a Bergamot Mint fő alkotóelemei a linalool és a linalil-acetát. Tökéletes hozzá a frakcionált kókuszolaj egy relaxáló és nyugtató edzés utáni masszázshoz. A bergamott menta levendulaszerű és mentás aromája remek kiegészítője a meleg, pihentető fürdőknek. A Bergamot Mint nyugtató, inspiráló aromája hatékonyan megtisztítja a levegőt a dohos vagy kellemetlen szagoktól is.

Mi a Bergamot Mint?

A név ellenére a Bergamot Mint semmilyen módon nem rokon a bergamott gyümölccsel; inkább virágzó, évelő gyógynövényből származik, amely a Lamiaceae (menta) család része. Az illóolaj, amely gyakran megtalálható számos testápolási termékben, a Mentha citrata növény leveleiből és száraiból desztillált gőz.

Hogyan kell használni a Bergamot menta?

A friss, lágy menta és enyhén citrusos Bergamot menta illóolaj aromásan és helyileg használható. A Bergamot Mint tökéletes a diffúzióhoz egy nehéz nap után vagy lefekvés előtt. Csodálatosan nyugtató kiegészítője lehet egy megnyugtató masszázsnak vagy meleg fürdőnek.

A Bergamot Mint nyugtató, inspiráló aromája hatékonyan tisztítja a levegőt a dohos vagy kellemetlen szagoktól. Diffundáljon, vagy adjon hozzá néhány cseppet egy kis vízzel ellátott spray-palackhoz, hogy frissítő, tiszta illatú helyiségpermetet hozzon létre.

A Bergamot Mint egy másik egyszerű és egyszerű módja az illatmentes doTERRA Spa Lotion használatával. Csak tegyen egy -két csepp Bergamot Menta -t a tenyerébe, adjon hozzá egy kis krémet, és habosítsa el. Ez különösen hasznos lehet az alvás előtti megnyugtató aromához. A bergamott menta viszonylag gyengéd a bőrhöz, és ideális helyi keverékekhez.

Mik a Bergamot menta illóolaj előnyei?

A bergamott mentaolajban található két fő kémiai alkotóelem a linalool és a linalil -acetát, amelyek a kutatások szerint nyugtatóak és felemelőek. A Bergamot Mint aromája pihentető, nyugtató, helyreállító légkört teremt.

Milyen illata van a bergamott mentaolajnak?

Néha narancssárga menta néven nevezik, a Bergamot Mint menta illóolajnak enyhe citrusos csavarja van, amúgy lágy, mentás, majdnem virágszerű illatú. Ideális belégzésre és diffúzióra. A Bergamot Menta jól illeszkedik a bazsalikomhoz, a citrusfélékhez és a virágos olajokhoz, mint például a levendula, a rózsa és az Ylang Ylang. Illata önmagában is kellemes.

Néha narancs mentának hívják, a bergamott menta illóolajban enyhén citrusos csavar van az egyébként lágy, mentás, szinte virágszerű aromához. Ideális inhalációhoz és párologtatáshoz, a Bergamot Mint jól passzol a bazsalikomhoz, citrusfélékhez és a virágolajokhoz, mint a levendula, rózsa és Ylang Ylang. Az aromája önmagában is kedves.

Használata:

  • Keverd hordozóolajjal vagy illat nélküli testápolóval egy pihentető masszázshoz: 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal. (A bergamott menta viszonylag gyengéd a bőrrel.)
  • Használd pihentető fürdőhöz: keverj össze 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal,

  • Párologtasd nappal vagy éjszaka a megnyugtató környezetért: keverj össze 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal,
  • Tegyél néhány cseppet egy vattacsomóra vagy egy kis passzív diffúzorra, aztán tedd az autódba vagy a ruhásszekrénybe,
  • Fésülj egy-két cseppet a hajadba, hogy az illat egész nap veled legyen.   

Használati tippek:

  • Használja a Bergamot Mentát krémmel, szappannal vagy más testápolási termékekkel!
  • Diffúzorba tegyen nappal vagy éjszaka a kellemes környezetért!
  • Adjon hozzá néhány cseppet a fürdőbe vagy a masszázsba!
  • Tegyen néhány cseppet vattára vagy kisméretű passzív diffúzorra, hogy az autójába vagy az ágyneműtartóba helyezze!
  • Fésüljön egy -két cseppet a hajába, hogy egész nap magával vigye az illatot!