BORÓKABOGYÓ

A tűlevelű fáról származó borókabogyó esszenciális olaj felhasználásának és előnyeinek gazdag történelme van. A borókabogyó természetes tisztító és méregtelenítő ágensként működik és támogatja az egészséges vese és húgyúti funkciókat. A borókabogyó természetes bőr tonizáló és csökkenti a foltok megjelenését. Fás, fűszeres, friss aromájának nyugtató hatása van. Ha diffúzorba tesszük a borókabogyó segít kitisztítani és méregteleníteni a levegőt.

Használata:

 • Természetes bőrtonizálóként működik.
 • Fűszeres ízt kölcsönöz a szószoknak és desszerteknek.
 • Nyugtató, stabilizáló hatással van az érzelmekre

Főbb kémiai összetevők: α-pinén, sabinene A borókabogyó illóolajban található egyik fő kémiai alkotóelem az alfa-pinén. Az alfa-pinene egy monoterpén, amely kémiai tulajdonságai miatt aromás használat esetén elősegítheti és megújulhat. A borókabogyó-olaj másik fő vegyi összetevője a sabinene.

Borókabogyókat az örökzöld Juniperus communis cserjéből gyűjtenek, ez a közös növény az egész északi féltekén található. Ezeknek a bogyóknak a gőz desztillációjával főleg alfa-Pinene-ből álló illóolajat kapunk, alacsonyabb koncentrációban más vegyületekkel, mint például a mircén, sabinene, limonén és béta-Pinene. 1 A doTERRA tudósai által készített eredeti kutatásban a boróka hatása A BioMAP® dermális fibroblaszt rendszeren található bogyó illóolajat a fehérjeszint mérésével és a génexpresszió számszerűsítésével jellemeztük.

A BioMAP rendszer egy molekuláris biológiai módszer, amelyet a doTERRA tudósai arra használtak, hogy megvizsgálják, hogy a Juniper Berry illóolaj miként támogatja az egészséges sejtaktivitást az emberi bőrsejtekben. amelynek célja a sejtes gyulladásos válasz utánzása volt in vivo.3,4 Az előgyulladásos bőrsejtek egy részét Juniper Berry illóolajnak tették ki, míg mások egyedül maradtak.

Mindkét csoport sejtjei felszakadtak, és a lizátumot (sejttartalom) két módszerrel elemeztük. Az egyik módszer egy enzimhez kapcsolt immunszorbens teszt (ELISA) volt, egy teszt, amely egy adott fehérje szintjét méri. Enzimekhez kapcsolt antitestek felhasználásával az ELISA-vizsgálat színváltozást eredményez a tesztelt oldatban. A színváltozás intenzitása a specifikus fehérje koncentrációját jelzi. A vizsgálat szempontjából érdekes fehérjék olyan biomarkerek voltak, amelyekről ismert, hogy gyulladásos állapotok alatt egy sejtben felfelé szabályozódnak (feleslegesen termelődnek). Han és társai felfedezték, hogy a Juniper Berry olajnak kitett sejtekben a 17 biomarkerből 7-nél lényegesen alacsonyabb az illóolajnak kitett sejteké. Az RNS microarray elemzés egy hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a gén expressziójának az egész genom értékelését. Az RNS egy hírvivő molekula, amely közvetíti a fehérjék termelését a DNS-ből. Például egy magas szintű kollagént termelő sejtben valószínűleg magas lesz a kollagént kódoló RNS szintje. A DNS-hez hasonlóan az RNS egy szála olyan bázisokból áll, amelyek párosulhatnak a többi bázissal egy komplementer RNS-szálban. A kiegészítő RNS-szálak összeállnak és egymáshoz tapadnak.

Az RNS mikroszkópos eredményei alapján azonosított gének azt jelezték, hogy az anyagcserével, a gyulladással, a sebgyógyulással, a sejtbiológiával és az immunválaszhoz kapcsolódó jelátviteli utakat erőteljesen befolyásolták. Ezek a kísérleti eredmények arra utalnak, hogy a boróka bogyó illóolaj támogatja az egészséges bőrt és az egészséges immunválaszt, elősegíti a sejtek normális egészségét és anyagcseréjét, valamint támogatja az egészséges gyulladásos választ.

Forrás: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-juniper-berry-study

HASZNÁLATI JAVASLAT:

 • A teste folyamatosan dolgozik. Még akkor is, ha pihen, szervei és azok funkciói folyamatosan dolgoznak. Gondoskodjon szervezetéről- adjon további támogatást a Juniper Berry olaj belső bevitelével. Belsőleg véve a borókabogyó illóolaj elősegíti az egészséges vese- és húgyúti működést is.
 • Adjon hozzá egy-két csepp vizet vagy citrus italokat a természetes tisztítórendszer részeként.
 • A boróka bogyó illóolaj arról ismert, hogy képes természetes tonikként viselkedni és csökkenteni a bőrhibák megjelenését. A tiszta és egészséges arcszín elősegítése érdekében vigyen fel egy csepp borókabogyó illóolajat a bőrére. Imádni fogja az üdítő megjelenést, amelyet ez az olaj a bőrére hoz! Vigyen fel egy cseppet a tiszta, egészséges arcbőr előállítására.
 • Diffúzorban használja citrusolajjal a levegő frissítésére és tisztítására, valamint a stressz csökkentésére.
 • Töltse fel otthonát a boróka bogyó és a bergamott illóolajok frissítő illataival ezzel a hihetetlen diffúzor keverékkel. Az optimális aroma elérése érdekében szórjon be három csepp borókabogyót és négy csepp bergamottot a könnyű, friss illat érdekében. A boróka bogyóolaj nyugtató és földelő hatása, valamint a levegő tisztításának képessége miatt ideális a diffúzióhoz. A bergamott a borókabogyó egyik legjobb illóolaj-párosa, és nyugtató és felemelő hatással fokozza az aromás fúzió előnyeit. Ez a keverék együttesen fokozza a pozitív érzéseket és megnyugtató légkört teremt.
 • Gazdagítsa bőrét a legjobb illóolajokkal, miközben élvezi a pihentető masszázst. A csodálatos masszázskeverék érdekében kombinálja a boróka bogyó illóolajat a doTERRA frakcionált kókuszdióolajjal egy megnyugtató, tisztító masszázs érdekében. A borókabogyó-olaj erőteljes helyi tisztító előnyöket tartalmaz, amelyek segítenek megtisztítani a bőrt. A boróka bogyóolaj aromája nyugtató, alapozó hatást nyújt, amely ideális bármilyen masszázshoz.
 • Próbáljon ki valami újat, és fordítson egy átlagos ételt kellemes étellé a Juniper Berry illóolaj hozzáadásával. A boróka bogyóolaj remekül passzol francia ihletésű szószokhoz és desszertekhez, és váratlan lendületet ad a különféle étkezéseknek. A legjobb eredmény érdekében használja a boróka bogyó illóolajat takarékosan- fogpiszkáló végét tegye bele az olajba!
 • A természetes tisztítószerek jó okból népszerűek. Segítenek eltávolítani a mérgező vegyi anyagokat a test sejteiből, támogatják a test természetes funkcióit és elősegítik az általános jólétet. Ha természetes tisztítószerrel próbálkozik, adjon hozzá egy-két csepp borókabogyó illóolajat a vízhez vagy a citrusitalokhoz a természetes tisztító program részeként.
 • A pozitív utazási élmény érdekében mindig csomagoljon borókabogyó illóolajat a kirándulási csomagjába. A borókabogyó-olajnak számtalan felhasználása és előnye van, amelyek megkönnyíthetik az utazás során felmerülő érzelmi és fizikai problémákat.
 • Amikor az élet túlterheltnek érzi magát, tegyen egy-két csepp borókabogyó illóolajat a tenyerébe, és finoman dörzsölje össze a kezét. Tegye kezét az orra fölé, és lélegezzen be, hogy segítsen leküzdeni a stresszes érzéseket. A borókabogyó-olaj hihetetlen aromás előnyökkel rendelkezik, amelyek földelő, nyugtató hatást nyújtanak - tökéletesek minden mozgalmas napra.
 • Készítse el saját frissítő spray-jét. Egyszerűen keverjen össze pár csepp Juniper Berry illóolajat vízzel egy spray-palackban, és tisztítsa meg minden olyan területet, amelyre szüksége van. Ezzel a spray-vel fel lehet frissíteni egy fehérneműs szekrényt, matracot, autót vagy a levegőt. A boróka bogyóolaj természetes tisztító előnyökkel jár, amelyek nagyszerű illóolajat jelentenek a tisztításhoz és a frissítéshez.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

Diffúzió: Használjon három-négy csepp a választott diffúzorban.

Belső felhasználás: Adjon egy csepp olajat 1 dl folyadékhoz, vagy 2 cseppet 2 dl folyadékhoz.

Helyi alkalmazás: Vigyen egy-két csepp a kívánt területre. Hígítsa fel a doTERRA frakcionált kókuszdióolajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.