COPAIBA

COPAIBA

Copaifera reticulata, officinalis, coriacea, and langsdorffii

A copaiba a fekete borshoz hasonló, és már a brazil őslakosok is használták a tradicionális gyógyászati eljárásaikban. A copaibaolajat széles körben használják kozmetikai termékekben és parfümökben.

• Segít a kedélyek csillapításában és megnyugtatásában

• A bőrt tisztává, bársonyossá teszi

• Csökkenti a bőrhibák megjelenését 

A doTERRA Copaiba olajat a Copaiba fa gyantájából nyerik ki vízgőz desztillációval. Dél-amerikában őshonos és több mint 30 méter magasra megnő. Bár nem tartalmaz cannabinoidokat, magas béta-karioffilén tartalmának köszönhetően az egyik legjobb fájdalomcsillapító, valamint idegregeneráló, erőteljes antioxidáns és immunrendszer erősítő.

Évszázadokkal ezelőtt, pontosan a 16. század óta Brazília bennszülöttjei használták a hagyományos gyógyítás során. Ma már széles körben használt a Copaiba olaj, főleg kozmetikai termékekben, szappanokban, krémekben, testápolókban és parfümökben.

A kutatások egyre inkább azt igazolják, hogy a béta-kariofillén tartalmú esszenciális olajok, tisztaságuknak és terápiás minőségüknek köszönhetően direkt hatást fejtenek ki a szervezet endokrin- és immunrendszerére. Kb. 5-6-szor nagyobb mennyiségű természetes hatóanyagot tartalmaznak, mint a többi kender-cannabis olaj.

A következő illóolajokkal jól keverhető és párosítható: cédrusfa, fahéj, citrusos olajok (narancs, citrom, mandarin, grapefruit, lime), jázmin, rózsa, ylang ylang, muskotályzsálya.

A Copaiba olaj beszerzése Braziliából 1. rész

A Copaiba olaj beszerzése Braziliából 2. rész

Copaiba olaj - a CBD helyettesítő

Részletes leírás

COPAIBA

A Copaiba az egyik legértékesebb esszenciális olaj, számos jótékony hatása van, mivel a Copaibának van a legnagyobb béta-kariofillén tartalma. Ezt azt jelenti, hogy sérülés vagy egyéb irritáció esetén, segít a test természetes immunválaszában.

A béta-kariofillén a kenderen kívül, más növények esszenciális olajában is megtalálható, mint például a fekete borsban, az orvosi citromfűben, az ylang ylangban, a szegfűszegben, a szalmagyopárban, a borókabogyóban, na meg persze a Copaibában.

Mindegyik felsorolt olajban jelen van a béta-kariofillén kisebb-nagyobb arányban, de a legmagasabb béta-kariofillén tartalma a Copaibának van, kb. 45-65%. Ez a magas béta-karioffilén arány képessé teszi a Copaibát, hogy közvetlen kapcsolódjon a szervezet CB2 receptoraihoz, mely által jótékonyan hat az ideg- és immunrendszerre.

Jótékony hatásai

Elsődleges felhasználása: szorongás, alvási zavar, bőrhibák, öregedő bőr, ekcéma, pikkelysömör, gyulladás, izomfájdalom, hűlés, szorulás, hasmenés, aranyér, influenza, ödéma, idegrendszeri kimerültség, fejfájás, migrén, ínygyulladás, mandulagyulladás, köszvény, arthritisz, bélfertőzés, kólika, hányinger, hasi puffadás, magas vérnyomás, légzőszervi problémák, érelmeszedés, endeometrózis, PMS, kollagén termelés, hányinger, hasi puffadás, húgyúti- és hüvelyi fertőzés, bélfertőzés, daganatterápia, vizelet visszatartási probléma, megfázás, torokfájás, rák, sebek.

 • elősegíti a tiszta, sima, egészséges bőrápolást
 • segíti a sejtek közti egészséges kommunikációt
 • rák és autoimmun betegségek esetén kiválóan hat
 • ideg-, immun-, légző-, szív- és érrendszer regeneráló
 • csökkenti a bőrfelületen megjelenő foltokat
 • megerőltető fizikai tevékenység után, relaxálja az izmokat és enyhíti az izületi fájdalmakat
 • segít fenntartani az egészséges légzőrendszert
 • javítja az emésztést és orvosolja az emésztés okozta panaszokat
 • fürdővízben használva, bőrfiatalító hatással van a szervezetre
 • pozitívan emeli a hangulatot, kedélyjavító
 • támogatja az idegrendszer megfelelő működését
 • stressz-, feszültség- és szorongás csökkentő
 • erősen pihentet, segít megnyugtatni az érzelmeket
 • kiválóan hat a gombás-, bakteriális-, vírusos fertőzés ellen
 • orvosolja a húgyuti- és hüvelyi fertőzést, illetve segít a vizelet visszatartási problémákban

Személyes tapasztalatok

"Nagy örömmel osztom meg! Bátyám hosszú évek óta antidepresszáns terápiában részesül, a gyógyszerek mellékhatásaként erős, állandó kézremegése alakult ki. Kapott rá, a mellékhatásra gyógyszereket, nem használtak, csak rosszul volt tőle.

Legutóbb itt láttam egy videót, ahol egy Parkinsonos hölgy keze javult a Copaibától. Gondoltam, egy próbát megér. Bekapszuláztam, 3 -3 cseppet és elküldtem, hogy reggel vegyen be egyet és este is.

Ma van a negyedik napja, hogy szedi, kérdeztem, mi újság? Nem remeg a kezem!

Ez nagyon nagy dolog! Hosszú évek óta nem tudták az orvosok sem megoldani! Örök hálám, doTerra!


Chrom betegségre

"Copaiba+tömjén+Zengest. Napi 2X1 csepp belsőleg. Aktív időszakban duplázva, + oregánó max 10 napig. Nálunk ez működik (1 éve gyógyszer nélkül)."


Szürke hályog, glaukóma ellen:

#glaukóma #tömjén #copaiba #ciprus #indiaicitromfű #citrom.

"Ezeket az olajokat kevertem frakcionált kókuszolajjal. Beletettem egy 10 ml-es golyós üvegbe.

Napi 3x kente vele a szem környékét egyik ismerősöm, majd 2 hét után elment vizsgálatra és 27-ről 17-re javult a szemnyomása, ami már a normál tartományba esik. Évek óta nem volt neki ilyen alacsony!

A keverési arányok kb: 10 ml-es üvegbe 15 csepp tömjén, 15 csepp copaiba, 5-10 csepp ciprus, 3 csepp indiai citromfű, 3 csepp citrom. Jelenleg kihagytuk már a citromot, mert lassan melegszik az idő. Picit könnyezik kenés után tőle a szem, de használ!"


Natalie Goddard elképesztő Copaibás tapasztalatai:

"...és ennek a hölgynek volt egy autóbalesete tinédzser korában, aminek következtében az egész bal oldala lebénult. Amikor hallottam róla és megismerkedtünk, már két gyermeket nevelt, és épp a jobb keze is használhatatlan volt, egy törés következtében, éppen édesanyja segített a gyermekek ellátásában, amikor hozzájuk érkeztem. Elkezdte használni a Copaiba olajat és pár hónappal később, amikor találkoztunk, elnézést kért tőlem, hogy folyamatosan a bal kezét simogatja, mert újra elkezdte érezni bőrt a kezén. Majd hónapról hónapra egyre elképesztőbb hírekkel hívott, hogy elkezdte tudni megmozdítani az ujjait, majd a kezét, és klinikai vizsgálatokkal is igazolni tudták, hogy a két agyféltekéje ÚJRA kommunikálni kezdtett egymással!" 


"...Volt egy barátunk, aki elképesztő mértékű idegrendszeri fájdalmakkal küszködött és vált drogfüggővé ezek következtében, sőt ezekkel, a fájdalom enyhítését elősegítő drogokkal keresekedett beteg társai körében. Tudjátok, azóta mivel deelerkedik? Hát persze, hogy a doTerrával! Köztük is legtöbbet a Copaibával, ami neki is segített nem szűnő idegrendeszeri fájdalmai hatékony leküzdésében.."