Gyermekeknek

dōTERRA™ GYERMEKEKNEK

Miután megtapasztalta az illóolajok hatékonyságát, beépítette az olajokat az életmódjába és a napi rutinba, a következő természetes lépés, hogy szeretné alkalmazni gyermekeinek is és felmerül a kérdés: Az illóolajok biztonságosak-e a gyermekeimnél? A válasz erre a kérdésre igen, de fontos megjegyezni, hogy vannak bizonyos biztonsági irányelvek és ajánlások, amelyeket figyelembe kell venni az illóolajok gyermekekkel történő használatakor. Az illóolajok biztonságosan használhatók gyermekeken vagy azok körül, akárcsak bármi- helyi termékek, higiéniai termékek, tisztítószerek stb. - különös óvatossággal és biztonságosan szükséges az olajokat alkalmazni a gyermekeknél.

Termékcsoportok

Az illóolajok gyermekekkel való használatának szabályai

​1. Az illóolaj használata során mindig felügyelje a gyermekét!

2. Csak egy csepp illóolajjal kell kezdeni, győződjön meg arról, hogy hígítva van-e a helyi alkalmazáshoz. Nem ajánlott egyszerre két cseppnél többet alkalmazni!

3. Hígítsa fel az illóolajokat, mielőtt felhasználná őket gyermekének az érzékenység kockázatának csökkentése érdekében

4. Alkalmazás közben kerülje az érzékeny területeket!

5. Óvakodjon a napfénytől a helyi alkalmazás után bizonyos olajok alkalmazása. (különösen a citrusolajok)

6. A gyermekek nem szedhetnek felnőtt étrendkiegészítőket egészségügyi szakemberrel való konzultáció nélkül!

7. Az illóolajokat mindig biztonságos helyen, elzárva tárolja a gyermekek miatt!

8. Konzultáljon gyermeke orvosával illóolajok használatakor, ha vannak egészségügyi problémák!

A doTERRA illóolajokat nem csak a felnőttek, hanem a kisgyerekek is használhatják! Az illóolajok hatékony eszközök, amelyek felhasználhatók az egészség és a fizikai, mentális, pszichés jólét támogatására. Mivel az apróságok szervezete máshogyan reagál az illóolajokra, mint a felnőtteké, ezért leginkább az olajok párologtatása vagy bőrön való alkalmazása ajánlott számukra, elsősorban talpukba masszírozva.A párologtatás eszményi megoldás a levegő tisztításához és fertőtlenítéséhez, sőt, elpusztítja a levegőben terjedő kórokozókat is! Bőrön alkalmazva pedig nagyon fontos odafigyelni a hígítási arányokra!   

ALKALMAZÁS

Mivel a gyermekek testtömege kisebb; vékonyabb, érzékenyebb bőre van; és még mindig fejlődnek, az illóolajok adagolási szintjének mindig kisebbnek kell lennie, mint a felnőtteké. Mivel az olajok erősek, csak nagyon kis mennyiségre lesz szüksége ahhoz, hogy hatékonyak legyenek az olajok gyermekeknek. Kezdje egy cseppel, majd figyelje az esetleges bőrirritációt, vagy hogy megtapasztalja az olaj előnyeit mielőtt többet alkalmazna. Ha gyermeke bőre irritációval reagál az illóolajokra, mossa le tejjel, joghurttal, /vízzel nem oldódik!/ és azonnal hagyja abba a használatát. Ne alkalmazzon más illóolajokat. Ha a reakció súlyos, elhúzódó vagy idővel súlyosbodik, azonnal forduljon orvoshoz, képzett szakemberhez!

Az illóolajok helyi alkalmazásakor a gyermekek számára néhány terület van amit el kell kerülni az érzékenység megelőzése érdekében:

• Szemek, bőr a szem körül

• Belső fülek

• Törött, sérült vagy sérült bőr

• Belső orr nyálkahártya

Helyi külsőleges alkalmazás

A gyerekek bőre eltér a felnőtt bőrétől; vékonyabb és általában érzékenyebb. Annak ellenére, hogy a legtöbb olaj általában nem irritálja a bőrt (különösen a lábak alján, ahol a bőr a legvastagabb), nagyszerű ötlet az illóolajat jó hordozóolajban hígítani, mielőtt gyermekekre kenjük. Gyermeke ugyanazokat az előnyöket élvezheti az illóolajból - csak extra növényi hordozóolajat (bázisolajat) adjon hozzá és kényeztetheti a gyermeke finom bőrét. A doTERRA Touch termékek is egyébként kiválóak erre. . Az illóolajok nem újszerűek, az emberek valójában évezredek óta használják őket. Az illóolajok olyan természetes kémiai alkotórészeket tartalmaznak, amelyeket testrendszereink felismernek és megfelelően kezelnek.

Aromás használat

Diffúzorban, azaz ultrahangos párásítóban

​A ​​gyermekek számára tervezett illóolaj felhasználások mellett ez az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb mód. Az illóolajok előnyeinek megtapasztalása az aromás használat révén is lehetséges. Diffúzióval illóolajok otthonában, akkor létrehozhat egy élénkítő, nyugtató, pihentető vagy felemelő légkört a gyermekeinek. Az illóolajok diffundálása segíthet az otthoni levegő megtisztításában is, ha el akarja oszlatni nem kívánt szagokat, vagy tiszta, friss illatot eredményez. Az illóolaj-diffúzió egyszerű módja az egésznek családja megtapasztalhatja az illóolajok hatalmas előnyeit anélkül, hogy aggódna az adagolás vagy a hígítás miatt. Tegyen az ultrahangos hidegpárologtatóba 2-3 cseppet a választott esszenciális olajból, vagy tehet 2 féle olajból 2-2 cseppet és párologtasson, amikor a gyermeke a szobában tartózkodik.

2 ÉV + BIZTONSÁGOS OLAJOK HELYILEG VAGY DIFFÚZORBAN ALKALMAZVA 

 • Tömjén (Boswellia carterii)
 • Gyömbér (Zingiber officinale)
 • Citromfű (Andropogon flexuosus)
 • Lime (Citrus x aurantifolia)
 • Római Kamilla (Anthemis Nobilis)
 • Patchouli (Pogostemon cablin)
 • Spearmint (Mentha spicata),
 • Helicrysum (Helicrysum italicum)

3 ÉV + BIZTONSÁGOS OLAJOK HELYILEG VAGY DIFFÚZORBAN ALKALMAZVA 

 • Majoranna (Origanum majorana)

 • Nárdus (Nardostachys jatamansi)

 • Kakukkfű (Thymus vulgaris ct. linalol!) egyes ajánlások 4 éves kor előtt nem javasolják

 • Borsmenta (Mentha piperita) egyes ajánlások 4 éves kor előtt nem javasolják

 • Oregánó (Origanum vulgare) egyes ajánlások 4 éves kor előtt nem javasolják

10 ÉV + BIZTONSÁGOS OLAJOK HELYILEG VAGY DIFFÚZORBAN ALKALMAZV

​Ebben a korban az egyéni sajátosságot és érzékenységet figyelembe véve jellemzően bármelyik illóolaj adható szükség esetén megfelelő bevezetéssel, hígítással és adagolással.

Forrás: gyogyitoolajok.com

doTERRA Gyerek Illóolaj Kollekció