INDIAI CITROMFŰ

INDIAI CITROMFŰ

Lemongrass,  Cymbopogon flexuosus

Az indiai citromfűből füstös, citrusos esszenciális olaj állítható elő, amely számos előnyt kínál használójának. A citromfűnek sokféle előnye van. Segíti az egészséges emésztést, csökkenti az izomfájdalmakat, tisztítja és feszesíti a bőrt. Az indiai citromfűből citrusos esszenciális olaj állítható elő, amely számos előnyt kínál használójának. Az ázsiai gasztronómia már régóta alkalmazza az indiai citromfű esszenciális olajat levesek, teák és curryfélék elkészítéséhez, valamint hal-, szárnyas-, marha- és tengeri ételek ízesítéséhez is. Tisztító és tonizáló hatásai miatt bőrápolási termékekhez is gyakran használják. Intenzív, gyógynövényes aromájának köszönhetően fokozza az éberség állapotát és optimizmusra sarkall.

Aroma jellemzői: citrusos, gyógynövényes,

Növényi rész: levél

Kivonási eljárás: gőzdesztilláció

Legfőbb természetes kémiai összetevők: geraniál, nerál, geraniol

a dōTERRA Indiai citromfű (Lemongrass) beszerzése

HASZNÁLATI JAVASLAT:

 • A citromfű illóolaj előnyeinek egyik módja az, ha otthon diffúzorában alkalmazza az olajat, segíthet idegesség esetén vagy megszünteti a mentális fáradtságot. Elősegítheti a pozitív kilátásokat és növelheti tudatosságát.-A citromfűolaj diffúziójának további előnye az olaj frissítő aromája. Ha szeretné megtapasztalni a citromfű illóolaj aromás előnyeit, de nincs ideje eloszlatni, tegyen egy cseppet a tenyerébe, dörzsölje össze a kezét, és lélegezzen be 30 másodpercig, vagy annál tovább.
 • A frissítő aroma és az olaj nyugtató tulajdonságai kombinálva népszerű választás masszázs terápiához.
 • Tisztító előnyökkel jár a bőr számára is, így kívánatos olaj a masszázsok során. Ha a citromfű illóolajat használja masszázshoz, hígítsa azt egy hordozóolajjal, mint például a doTERRA frakcionált kókuszolaj. Vigye fel a hígított olajat az izmokra és az ízületekre egy nyugtató érzés érdekében.
 • A citromfű illóolaj nyugtató tulajdonságai szintén hasznosak a test számára a fizikai aktivitás után. Fontolja meg a citromfű illóolaj helyileg történő alkalmazását, ahol szükséges egy kemény edzés után, hogy kihasználja az olaj nyugtató tulajdonságait. A citromfüvet hígíthatja, és hosszú távon felviheti frissítő érzés érdekében. Nem számít, milyen edzést választ, a citromfű illóolaj segíthet a test megnyugtatásában a fizikai aktivitás során végzett megterhelés után.
 • A citromfű tisztító és tonizáló hatásokat tartalmaz a bőr számára, és a bőrápolási rutinjában felhasználható a tiszta, tónusú bőr elősegítéséhez. Fontolja meg néhány csepp citromfű illóolaj hozzáadását a napi tisztítóhoz vagy hidratálóhoz, hogy elősegítse a bőr tonizálását és tisztítását.
 • A Melaleucához hasonlóan a citromfűolaj is elősegítheti az egészséges körmök és körmök megjelenését. Ha meg szeretné tapasztalni a citromfű ezen előnyeit, próbálja meg kombinálni a Melaleuca illóolajjal, és kenje be a keveréket a körmeire és a körmeire, hogy azok tisztábbnak legyenek.
 • A citromfű illóolajban található aldehidek a citromfű természetes rovarriasztó vegyülete. Távol tartja a szúnyogokat is.
 • Használja ázsiai jellegű levesek, teák és curryk ízesítéséhez.
 • Harmonikus keveréket alkot bazsalikom, kardamom és fodormenta esszenciális olajokkal.
 • Keverje teafa esszenciális olajjal, és alkalmazza lábkörmein az ápolt, egészséges küllemért.
 • Hígítsa frakcionált kókuszolajjal, és alkalmazza testmozgás utáni frissítőként.
 • Keverje frakcionált kókuszolajjal, és masszírozza át vele izmait és ízületeit a nyugtató hatásért.

ELSŐDLEGES ELŐNYÖK:

 • Felemelő és energizáló tulajdonságainak, valamint füstös, citrusos aromájának köszönhetően pozitív hangulatot teremt.
 • Használatával megannyi ételbe kellemesen pezsdítő ízt csempészhet, a sós-fűszeres ízvilágtól egészen az édes desszertekig.
 • Párologtatva az olaj azonnal felismerhető, jellegzetes illata ideális konyhai vagy fürdőszobai légfrissítő.
 • Az indiai citromfű sajátos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megtisztítani és tonizálni a bőrt
 • Az indiai citromfű esszenciális olaj fokozza az éberséget és elősegíti a pozitivitást.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Helyileg: Vigyen fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa a doTERRA frakcionált kókuszolajával.

FIGYELMEZTETÉS!

Csak hígítva alkalmazza. Ne használjon naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrön való alkalmazás esetén erősen hígítsa fel egy hordozó olajjal.

Személyes tapasztalatok

Szürke hályog, glaukóma

#glaukóma #tömjén #copaiba #ciprus #indiaicitromfű #citrom.

"Ezeket az olajokat kevertem frakcionált kókuszolajjal. Beletettem egy 10 ml-es golyós üvegbe.

Napi 3x kente vele a szem környékét egyik ismerősöm, majd 2 hét után elment vizsgálatra és 27-ről 17-re javult a szemnyomása, ami már a normál tartományba esik. Évek óta nem volt neki ilyen alacsony!

A keverési arányok kb: 10 ml-es üvegbe 15 csepp tömjén, 15 csepp copaiba, 5-10 csepp ciprus, 3 csepp indiai citromfű, 3 csepp citrom. Jelenleg kihagytuk már a citromot, mert lassan melegszik az idő. Picit könnyezik kenés után tőle a szem, de használ!"